Møt våre au pairer

Cultural Care Au Pairs reiser fra over 20 land verden rundt, kommer til vertsfamilier i alle hjørner av USA. Hver begynner sine eventyr med mål å forbedre sin engelsk, vokse personlig og profesjonelt, og lære om amerikansk liv sammen med en støttende vertsfamilie.
Deres erfaringer er like forskjellige som hver av dem er, men alle er enige om at et år med au pair programmet ikke bare vil forandre livet ditt, opplevelsen forandrer deg til det bedre. Se selv og ta en titt på disse au pairene som forteller oss hvordan de oppdaget berikelsen av programmet.

Au pair historier

Ida

Spørsmål 1: Hvorfor valgte du å bli en au pair?
Ditt svar:
Jeg tror mange andre au pairer er enig med meg når jeg sier at jeg dro til USA fordi jeg alltid elsket å være med barn og samtidig ønsket å oppleve noe annet enn "hjemme". Og du virkelig får oppleve noe annerledes her! Mens selve jobben er spennende og ny, er det så mye å oppleve i USA. Ikke bare for å se, men folket og kulturen er forskjellig. Da jeg kom hit ønsket jeg virkelig å oppleve en ny kultur, og jeg har virkelig fått gjort det! Min vertsfamilie er jødisk og feirer sine høytider. Mine naboer (som jeg har kommet veldig nær) er katolsk, og jeg fikk tilbringe julen med dem. I år, akkurat som jeg ønsket, er et år der jeg virkelig fikk gjøre nye ting som jeg aldri ville kunne gjøre hjemme.
Spørsmål 2: Hvordan valgte du din versfamilie eller hvordan visste du det var riktig match for deg?
Ditt svar:
Min historie er ganske spesiell. Jeg snakket med min vertsfamilie i februar og alt var perfekt. Dessverre ønsket de at jeg kunne komme tidligere enn jeg kunne, og vi måtte si nei til hverandre. Så hadde jeg et par familier som ikke fungerer for ulike grunner - og til slutt ringte jeg CC og laget min søknad inaktiv. Jeg rett og slett orket ikke flere skuffelser og hadde besluttet å vente et år med å være au pair. I mai, hørte jeg fra vertsfamilien igjen og de sa at de ville ha meg til å komme fordi au pairen de valgte ønsket å bytte familie. Så en måned etter jeg fikk e-posten ankom jeg i Amerika. Jeg vet egentlig ikke hvorfor jeg valgte denne familien - min beslutning var definitivt påvirket av det faktum at både jeg og mine vertsbarn er allergiske mot peanøtter. Det føltes veldig godt å komme til en familie hvor jeg kunne være sikker på at ingen peanøtter var i huset. Når vi snakket via Skype fikk jeg en god magefølelse - det var rett og slett at jeg den når jeg bestemte meg for å dra.
Spørsmål 3: Vennligst beskriv en typisk dag i ditt liv som en au pair.
Ditt svar:
Jeg starter en vanlig dag klokka halv syv om morgenen når jeg skal lage matbokser og vekke mine vertsbarn - en syv år gammel jente. Klokken syv går vi til skolen og avhengig av trafikken er jeg hjemme rundt halv ni. Da har jeg fri til to på ettermiddagen når jeg kjører til skolen og plukker opp min vertsbarn. Vi er hjemme ca to timer før min vertsfar kommer hjem og tar over. Vanligvis spiller vi i lekerommet hennes - håndverk, gåter, leker med Lego eller gjøre hva hun ønsker å gjøre. Noen ganger har jeg henne hele kvelden, og da oftest vil det være middag og litt TV. Hvis jeg jobber i helgene, tar jeg vanligvis henne med til bassenget eller på biblioteket.
Spørsmål 4: Hva var det du liker mest med å være au pair?
Ditt svar:
Det jeg liker mest med å være au pair er at hver dag får jeg oppleve noe nytt! For selv om dette nå er min hverdag, det er alltid noe nytt jeg kan lære. Ettersom jeg lærer noe nytt hver dag - vokser jeg som person hver dag. Jeg lærer å kjenne meg selv bedre, Jeg blir sterkere som person, kjører bedre og snakker mye bedre engelsk. Ja - det er mye som er positivt med å være au pair! Og selv om ikke alt er positivt - det hjelper deg likevel også med å vokse. En annen positiv ting om å være au pair er alle mennesker jeg har møtt. Jeg har fått mange venner som jeg aldri ville ha møtt hjemme! Det er bra om å være uten familien din (selv om det selvsagt er vanskelig) - helt fremmede blir dine beste venner. Fordi de er også her uten familien sin - og forstå nøyaktig hva du føler! Jeg har også fått de beste naboer, som virkelig har blitt en andre familie for meg. Og det er så bra, fordi med dem jeg får familietiden jeg savner så mye med min egen familie.
Spørsmål 5: Fortell oss om ditt favoritt øyeblikk med din vertsbarn?
Ditt svar: Når jeg kom inn i hverdagen på jobben det er det de "uvanlig" øyeblikkene som er de beste. Som når hun våkner om morgenen og sier hun ønsker å gi meg en klem. Eller når vi er ved bassenget og hun har så mye morsomt at hun ikke ønsker å komme opp selv om hennes lepper blir blå. Det beste er likevel når du har hatt henne hele dagen, og hun sier det var den beste dagen i hennes liv. Kjærligheten et barn så lett viser gjør denne jobben så bra!
Spørsmål 6: Hvor har du reist? / Hva fikk du se?
Ditt svar:
Siden jeg bor ca en time utenfor New York City, har jeg og vil også fortsette og utforske denne fantastiske byen. Det er ikke mulig å si med et bestemt ord å si hvorfor byen er så flott. Folket, tempo, de store husene og parker. Ja, jeg har virkelig funnet "min" by. Sent fjor sommer dro jeg og en venn dro til Boston i tre dager for å oppdage byen. Vi hadde virkelig en "London-følelse" når vi var der! Vi så Harvard og de historiske tingene i byen fordi vi fulgte "The Freedom Trail." Det er en rød strek malt over Boston for å vise turistene hva som er viktig å se. Veldig smart! Har også sett Niagara Falls på en kald helg i oktober. Det var en veldig kul opplevelse! Vi kjøpte et pass, så vi hadde tilgang til alle de tingene man kunne gjøre. Så vi var begge nedenfor fossen, bak dem, og vi fikk oppleve hvordan de ulike årstidene kan se ut der oppe. Vi selv gikk på en taubane over elven som var både spennende og skummelt. Jeg har ikke hatt tid til flere turer, men jeg planlegger turer til Washington, Florida og California i løpet av våren og sommeren!

Caroline

Spørsmål 1:
Før au pair året mitt

Ditt svar:

Jeg visste at jeg ønsket å bli en au pair fra jeg var rundt 16 år. Jeg hadde sett en Cultural Care plakat henge på skolen min første år på videregående, så jeg kontaktet dem og snakket med veldig hyggelige folk fra selskapet som hele tiden hjalp meg og svarte på alle mine millioner spørsmål. Så jeg tenkte aldri på å reise med et annet selskap. Jeg startet min søknad så snart jeg var ferdig med videregående! Jeg har alltid elsket å jobbe med barn, fordi det er sosialt og moro! Jeg har også jobbet på et lekesenter for barn, å løpe rundt med barn, spille, lese og synge bare alltid gjort meg veldig glad, så jeg ønsket å fortsette å arbeide med barn.
Prosessen med å bli en au pair var moro. Og jeg elsket hvert sekund av det. Jeg fikk hjelp gjennom hele prosessen med å skrive søknaden, slik at jeg aldri følte meg forvirret eller ikke visste hva jeg skulle gjøre eller skrive. Det er mange spørsmål, men hvis du bare svarer ærlig og husker på at det faktisk er en jobbsøknad så er det egentlig ikke så vanskelig. Bare vær deg selv. Jeg kunne ikke vente med å levere inn søknaden min og starte med matchingsprosessen!

Da min søknad ble godtatt tok det bare to dager før jeg hadde min første match! Alt gikk plutselig veldig fort, og jeg var veldig spent! Jeg sa ja til min første match, ​​og det gjorde de også, men jeg fikk ikke dra til dem fordi familien dessverre måtte trekke seg fra programmet fordi vertsmoren mistet jobben sin. Så jeg gikk tilbake i matchprosessen. Jeg fikk en ny match, ​​som heller ikke helt funket, fordi det bare rett og slett ikke føles som en perfekt match for meg eller familien. Men så fikk jeg mitt tredje match som var helt perfekt, og vi begge elsket hverandre ved den første telefonsamtale. (Third times a charm right?) Det bare føltes riktig. Og jeg ble hos dem i to år! Det var virkelig en perfekt match.

Det jeg så etter i en vertsfamilie, var først av alle at de ville ta meg inn som en del av deres familie. Mitt verste mareritt var å ende opp i en familie hvor de så på meg som bare en hjelp. Og jeg var veldig ærlig med min familie fra begynnelsen om dette. Også at verts foreldrenes personlighet vil matche med min var veldig viktig for meg. Det var viktig for meg fordi du må leve med dem hver dag. Barn er lette å komme overens med vanligvis, men voksne er det vanskeligere. Annet enn det så jeg etter hvordan de oppdrar barna sine, og levde sine liv generelt.

Spørsmål 2:
Au pair året

 

Ditt svar:


Jeg kunne ikke vente med å reise til Amerika! Jeg var den eneste som flydde ut fra Norge på den bestemte dato jeg dro, så jeg var litt nervøs da jeg kom til New York helt alene, men så snart jeg kom til skolen møtte jeg jenter fra hele verden som var i samme sko som meg, så jeg bare snakket med folk og hadde en virkelig flott tid! Jeg elsket uken på Training school, men det gikk så fort, og før jeg visste det satt vi på bussen til stedet der vi skulle møte familiene våre! Alle satt og skalv, fordi vi var så nervøse. Tiden som man har ventet på var endelig over! Når bussen vi skulle ta til New Jersey hvor vertsfamilien min bodde stoppet og alle jentene i bussen så familier stilte opp med store skilt som sa "Velkommen til USA", blomster og store smil på både foreldre og barn ansikter, forsvant alle nervene om møte familien. Jeg fant min familie, og barna løp bort til meg og ga meg en kjempestor klem! En super stressende, men herlig dag. Jeg følte meg aldri utilpass eller flau rundt familien de første ukene, fordi vi snakket hele tiden og de var veldig flinke til å inkludere meg og forklarte ting til meg på en måte hvor jeg forsto alt.

Etter en måned hadde jeg blitt vant til min nye rutine, og jeg elsket det. Det følte som familien likte meg, og jeg likte dem. En typisk dag for meg ville være å våkne opp rundt 07:30 og vekke barna, og deretter lage frokost og følge barna til skolen. Så hadde jeg fri til rundt 15:30, og i denne perioden ville jeg ringe andre au pairer for å møtes, trene på treningsstudio eller bare slappe av. Også denne tiden ville jeg gjøre noen oppgaver rundt i huset. Som å gjøre barna vasketøy og plukke opp leker fra gulvet (som ungene likte å spre over hele huset av en eller annen grunn) så når skolen var over ville jeg lage lunsj mens barna gjorde leksene sine. Så jeg ville ta dem med til fotballtrening, svømming eller andre aktiviteter de hadde på gang. Om ettermiddagene, hvis vi var ledige ville vi vanligvis leke utenfor med hundene (vi hadde to svært lekne valper) eller inne med Barbies, Lego eller brettspill. Så når foreldrene kom hjem spiste vi alle middag sammen. Og ved leggetid jeg vanligvis lest noen kapitler av Harry Potter til den eldste, og sunget "Somewhere over the rainbow" (veldig dårlig må jeg legge til, men hun likte det) til den yngste.

Min familie og jeg var veldig stor. Det var meg, vertsmor, vertsfar, bestemor, bestefar, to barn, to valper og to katter i ett hus. Vi hadde selvfølgelig noen ganger mindre krangler i løpet av årene, som alle familier har, men vi snakket alltid om det senere. På fritiden gikk vertsmor og jeg for å få Mani-Pedies på salongen mens vi pratet om alt mulig rart, vertsfar og jeg gikk på rockekonserter sammen og hadde det gøy, jeg hadde hemmelige diett brytende iskrem møter på kjøkkenet ved midnatt med bestemor, og løp etter de gale valpene som prøvde å rømme med bestefar! Barna og jeg så på hverandre som søsken, og vi var virkelig en familie.

Jeg hadde så mange fantastiske øyeblikk med min vertsbarn. Et kjempefint øyeblikk var å ta barna til Disney World i Florida! De var så glade og det var så gøy for alle! Også var det kjempekoselig å ta dem til byens lokale diner for og få en super-fudge-chocolate-icecream-with-wipped-cream-and-a-cherry-on-top var veldig moro, fordi de ble så glad hvis jeg tok dem dit. Annet enn at det har jeg så mange andre fantastiske minner. Gå til parken, leke i bassenget på country clubben, playdates med andre barn og så videre.

Barna ser opp til deg når du er en au pair. Du er en kul, yngre versjon av deres foreldre, som de kan gjøre morsomme ting med. Og hvordan du oppfører deg reflekterer over til barna, så å være er et godt eksempel er viktig. Jeg elsket hvis jeg følte jeg inspirert ungene til å gjøre noe, eller lærte dem noe nytt. Barna mine var da jeg ankom, 3 og 6 år gammel. Den 3 år gamle kan være veldig vanskelig noen ganger (som vanlig 3-åring kan være) og få virkelig store raserianfall. Jeg prøvde å finne en måte å roe henne da hun startet å skrike og fant ut tilslutt et system som beroliget henne. Jeg innså at etter en stund at det funket, og foreldrene kommenterte også på at hun var mye roligere etter at jeg kom dit. Jeg følte at jeg hadde gjort noe riktig.

Min LCC, Karla var flott. Vi snakket mye og gikk sammen veldig greit. Hun var vennlig og ville alltid være der hvis jeg trengte henne. Vi hadde mye til felles, og snakket ofte på telefonen. Jeg hadde ikke noen store problemer der jeg trengte virkelig hjelp fra min LCC, men noen av au pair vennene mine gjorde det, og hun hjalp dem det beste hun kunne. Vi hadde møter på Starbucks, på restauranter eller gjøre noe veldig morsomt som å ta en kickboksing time, Zumba dans eller dra til NYC. Det var en morsom måte å møte andre au pairer i mitt område også!

Jeg elsket å være en au pair. Alt jeg opplevde har hjulpet meg å vokse på forskjellige måter. Jeg har utvidet mitt syn på så mange ting på grunn av mine år. Jeg har fått med meg så mange nye ting jeg kommer til og trenge i livet mitt. Tålmodighet, evne til å snakke med folk på et annet språk, tillit og mye mer. Jeg ble forelsket i den amerikanske kulturen, og innså ting er ikke så svart-hvitt som jeg trodd før. Folk er så snill og vennlig. De fleste mennesker har virkelig gode intensjoner, og ville gå ut av veien for å føle deg velkommen. Jeg elsket den positive holdningen mennesker jeg møtte hadde, og jeg tror det har gjort meg til en mer positiv person også. Norske folk kan være ganske reservert og stille, så jeg føler at jeg har endret meg og kommet over denne måten å tenke på. Annet enn at det er egentlig ikke så mange store forskjeller mellom amerikanere og nordmenn. Vi er mye mer like enn vi tror.

Jeg reiste mye i løpet av året mitt. Først og fremst fordi familien min tok meg overalt hvor de dro. Vi kjørte oppover østkysten de første tre ukene jeg var med dem. Deretter dro vi til Orlando, Florida et par måneder senere. Til North Carolina i sommerferien. Jeg hadde også en veldig fin gruppe au pair venner som, akkurat som meg, elsket å reise, og hver sjanse vi fikk vi dro vi til forskjellige steder som; Miami, Philadelphia, Washington, California, Upstate New York og mer. Jeg fikk også reise mye i løpet av min siste måned der jeg dro på en stor vestkyst biltur med min beste venn. Vi kjørte til stater som California, Arizona, Utah, Nevada, Oregon og Idaho. Amerika er fantastisk, og det er så lett å reise rundt i landet.

Noen må se steder i løpet av ett au pair år er Grand Canyon, Death Valley, Arches nasjonalpark, Yosemite, Redwood nasjonalpark og Crater Lake! Jeg elsket alle disse stedene og ønsker å dra tilbake en dag!

Da jeg ikke jobbet eller reiste, møtte jeg opp med andre au pairer og vi dro til diners. New Jersey er diner staten, og vi prøvde å gå til så mange vi kunne! Vi dro til kjøpesenteret mye! Vi elsket å gå på kino, Starbucks og NYC, som var bare 15 min unna med buss.

Jeg tok også noen klasser ved College. Jeg var i USA i to år så jeg måtte ta 12 studiepoeng til sammen. Jeg tok en klasse på BMCC (Borough of Manhattan community college) der jeg studerte native american kultur, og fikk reise til Niagara Falls med klassen min senere. Jeg tok to helg kurs på CW Post (et universitet i Long Island) der jeg tok et musikk kurs, og en annen native american history kurs. Mitt siste kurs var på Dominican i NY hvor jeg studerte klassisk litteratur et par ganger i uken. Det var gøy! Jeg elsket å se hvordan amerikanske universiteter arbeidet i forhold til de norske.

Alle som ønsker å være au pair, trenger å vite at det virkelig er en fantastisk og morsom opplevelse, men det er viktig å huske på at det er en jobb og det er viktig å innse at familien og barna kommer først. Å oppføre seg profesjonelt, og ikke være ute til sent når du jobber neste dag og slikt. Det er lett å glemme at du faktisk leve med sjefen din, så dumme unnskyldninger fungerer ikke. Året handler først og fremst om barnepass, ikke om reise og se landet. Men husker du dette bør alt være i orden. Bare vær ærlig med familien hvis du har hjemlengsel eller er trist. Alle blir glade på den måten.

Ett av mine mål før avreise var og ikke bare å gjøre det året en kulturell utveksling for meg, men for familien også. Jeg prøvde å lære barna å snakke litt norsk, som de var fantastiske på! Og bare for å fortelle historier om hvordan min kultur fungerer og hva dens forskjeller fra den amerikanske er.

Spørsmål 3:
Etter au pair året

Ditt svar:

Min tid som au pair var så fantastisk. Jeg gråt som en baby da jeg måtte forlate familien min. Jeg kunne ikke ha fått en mer perfekt familie for meg, og jeg savner dem fryktelig hver dag! Vi er fortsatt i kontakt og Skyper mye. Min yngste gutt sa nå nylig bare "Jeg elsker deg! Når kommer du tilbake?" På Skype (jeg gråt). Jeg elsker å si at jeg har en annen familie i New Jersey. Vi vil holde kontakten, og de har planer om å besøke Norge snart, og jeg har allerede et fly booket å se dem. Jeg er også i kontakt med de andre au pairene, noen forlenget året sitt og noen ikke. Jeg har dessverre ikke noen au pair venner som bor veldig nær meg her i Norge, men jeg har en som kommer til å besøke meg i sommer og jeg skal prøve å dra en tur ned til Østerrike hvor de fleste av mine beste venner jeg møtte i løpet av året mitt bor.

Mine to år som au pair var faktisk ganske nære etter hvordan jeg trodde det skulle bli. Jeg forventet at jeg ville ha fler problemer i løpet av min tid enn jeg faktisk hadde. Jeg forventet å få hjemlengsel, men det skjedde aldri. Jeg savnet familien min hjemme i Norge selvfølgelig, men ikke så mye at jeg noen gang tenkte på å dra hjem. Jeg ventet ikke å få venner raskt, men jeg møtte en jente samme uke jeg kom og vi var BFF er fra det sekundet vi møttes!

Jeg vil anbefale programmet til alle som føles som de er klare for ansvaret for å ta vare på barn, og som føler at de er mentalt forberedt på å være borte fra sin "ekte" familie i ett helt år. Hvis du drar, lønner det seg, fordi du vokser på så mange måter. Mine venner og familie forteller meg at jeg har blitt så mye mer selvstendig etter at jeg kom tilbake, og at jeg er mye mer pratsom og åpen. På universitetet føler jeg spesielt godt det har betalt seg. Mine lærere sier alltid at jeg er så flink i engelsk, så jeg føler virkelig at jeg har fått mye ut av året mitt som au pair. 

 

Simon

Spørsmål 1: Hvorfor bestemte du deg for å reise med Cultural Care Au Pair?
Ditt svar:
Jeg valgte å reise med Cultural Care Au Pair av flere grunner.

Først og fremst likte jeg at man først betaler påmeldingsavgiften etter Cultural Care har funnet en familie til deg og ikke når du sender søknaden av, noe som er tilfelle med andre au pair byråer.

I tillegg dekker Cultural Care flyturen over veien tur / retur, noe som var fint.

Det er også betryggende å vite at Cultural Care er den samme organisasjonen i Denmark og USA og at de ikke har leid inn uavhengige agenter for å finne vertsfamilier, men Cultural Care ansatte som sørger for dette.

Sist men ikke minst, var det også kjempefint at Cultural Care er den organisasjonen som har flest familier. Dette betydde at jeg var sikker på at jeg ville finne en familie som passet meg perfekt. Spesielt når du er gutt og etterspørselen etter guttene er mindre.

Spørsmål 2: Hvordan vil du beskrive servicen du fikk gjennom hele søknadsprosessen?
Ditt svar: Cultural Care var veldig hjelpsom i søknadsprosessen.
Jeg hadde fått min egen rekrutteringsansvarlig hjemme i Danmark, som hjalp meg med søknaden.
Jeg var selv hjemme med hos henne når hun hjalp meg med søknaden min, noe som er veldig god service.
I tillegg kunne jeg alltid ringe det skandinaviske kontoret i Stockholm, hvor de ansatte var alltid klare med å svare på alle slags tenkelige og utenkelige spørsmål.

Tjenesten var virkelig bra hele veien igjennom!
Spørsmål 3: Hvor lang tid tok det deg å tilpasse deg til de nye omgivelsene?
Ditt svar: Det var selvfølgelig litt tid å tilpasse seg nye omgivelser og familie.
Familien min var veldig hyggelig og gjorde mye for at jeg skulle føle seg komfortabel. De tok meg med på reiser, feiret bursdagen min og tok meg med ut for å spise. De gjorde dette gjennom hele året, men det var en stor hjelp i begynnelsen.

I tillegg fikk jeg ganske fort nye venner med de andre au pairene. Dette gjør selvfølgelig at man føler seg mer tilpass når du har folk til å dele sine erfaringer og tid med.

Spørsmål 4: Hvor reiste du? / Hva har du fått sett?

Ditt svar: Jeg opplevde mye i løpet av mitt år som au pair.
Jeg bodde i San Diego, som ligger nær Mexico, Los Angeles og Stillehavet.

Hver helg, dro vi turer til enten Los Angeles, Hollywood, downtown San Diego, fornøyelsesparker, San Diego Zoo, Sea World, Joshua Tree National Park, Anza Borrego Desert, etc.
I tillegg besøkte jeg familie i Seattle, var i Hawaii i en uke sammen med to andre au pairer, feiret jul i North Carolina og Washington DC med min vertsfamilie, var en langhelg i San Francisco og en uke i Miami.

Spørsmål 5: Hvilke ”typisk” amerikanske ting gjorde du på fritiden?

Ditt svar: Jeg gjorde mange typiske amerikanske ting i løpet av mitt år som au pair.
Jeg satt blant annet og "rate" alle lokale fast food restaurantene, noe som betydde at jeg opprettet et fotoalbum på Facebook, hvor jeg ga fastfood måltider stjerner (til en glede for alle de hjemme).
I tillegg, selvfølgelig feiret jeg Thanksgiving og Halloween, noe som er typisk amerikansk. Jeg hadde også reist og sett både amerikansk fotball, baseball og basketball.

Spørsmål 6: Hva er ditt generelle inntrykk av din tid som au pair?

Ditt svar: Mitt inntrykk av au pair opplevelsen har vært veldig bra.
Det er en unik mulighet til å komme seg ut og oppleve mye, møte mange nye mennesker, forbedre sin engelsk og å bo og arbeide i utlandet i et trygt miljø.
Selvfølgelig er jobben krevende og kjedelig til tider, men alt i alt har jeg hatt en veldig god opplevelse.
Jeg har også utviklet meg enormt, og har blitt mye mer selvstendig og selvsikker.


Søk nå Informasjonsmøter